Weekendresa till solen och värmen

När man letar present till någon som redan har allt brukar man lätt komma in på saker som upplevelser i olika former. Den kanske härligaste upplevelsen av alla är att resa tillsammans. Ofta kan det vara svårt att resa bort en hel familj, speciellt om barnen är vuxna med jobb och egna barn som pockar på uppmärksamheten. Att åka bort en weekend brukar däremot ofta gå att få in i de flestas schema.

Så vart ska man då resa om man vill åka till en plats med sol och värme? Det finns förstås en uppsjö med härliga weekendstäder i Europa, men om man vill undvika storstäderna och istället vill försöka hitta lite lugnare platser med mer fokus på sol, värme och bad får man titta på andra städer.

En sådan stad är Nerja i Spanien. Den här charmiga lilla staden ligger vackert alldeles vid havet på en klippa. Nedanför ligger flera vikar med stränder som man når via långa trappor. Staden består av låg bebyggelse och trånga små gränder där man bland annat hittar mysiga caféer, tapasrestauranger och affärer. I Nerja kan man verkligen umgås som familj utan att försvinna i bland miljoner andra. Nerja har bara strax över 21 000 invånare, plus en relativt står mängd turister förstås. Runt om Nerja finns det också gott om mysiga sevärdheter att upptäcka om man så skulle önska. En annan fördel med Nerja är att det går direktflyg till Malaga (1 timme från Nerja med bil) under hela året. Även under vinterhalvåret kan temperaturen leta sig upp till 20 grader i Nerja, men allra bäst väder har man i april/maj samt september/oktober då det varken är för varmt eller för kallt. Du kan läsa mer om Nerja på www.nerjaspanien.se.

Ett annat bra tips på weekendresa som bjuder på sol och värme är staden Split i Kroatien. Även hit kan man flyga direkt från Sverige och ofta är flygbiljetterna rätt billiga. Till skillnad från Nerja så är Split inte en stad man åker till under vintern, åtminstone inte om man vill åt värmen. Men mellan april och oktober är Split en härlig stad. Split är en betydligt större stad jämfört med Nerja. Här bor närmare 180 000 bofasta. Staden är ändå så pass kompakt att man enkelt kan utforska den till fots. Den charmiga stadskärnan inbjuder verkligen till att utforskas. Runt omkring Split finns också några riktigt bra stränder och vill man göra en längre utflykt går det färjor till öarna utanför där det också finns gott om badmöjligheter. Läs mer om split på www.splitkroatien.se.

Populära inlägg i den här bloggen

En riktigt dyr whiskey

Ge bort en specialskriven låt