Kan man ge bort en hund?


Visst, man ska inte ge bort djur i födelsedagspresent. Vem vet om mottagaren alls är sugen på att ta hand om t ex en hund? Men, om man kollar med den blivande 60-åringens respektive och pratar lite med den blivande 60-åringen om hundar, så bör man kunna bilda sig en uppfattning om han eller hon skulle uppskatta en hund.

Kanske har han/hon alltid velat skaffa hund, men aldrig riktigt kommit till skott. Kanske har han/hon nu vuxna barn och det är lite onödigt tomt där hemma. Kanske ska han/hon gå i pension ett par år tidigare än 65 och behöver ett sällskap som tvingar med honom/henne ut på promenader?

En hund som 60-årspresent behöver inte vara så tokigt. Tänk dock på att köpa en hund som inte kräver massor av motion och ständig stimulans. Köp en mindre lättskött hund. Det är också en fördel om hunden inte är allt för ung och valpig.

1 kommentar:

amelie sa...

Det här kan bli väldigt fel! Precis som det står ska man inte ge bort djur som presenter. Att ha hund är ett stort ansvar - ALLA hundar behöver motion och mental stimulans - och det handlar om ett ansvar för 10-20 år framåt, beroende på hundras och ålder. Att ha hund kostar också. Det är inte bara mat som ska köpas utan det blir också kostnader för försäkring och veterinärvård. När man skaffar hund ska det vara väl genomtänkt och man ska vara helt säker på att man kan ge hunden vad den behöver. Framför allt ska det vara ens eget beslut, och inte en födelsedagspresent.